Ά Βραβείο στα Data Journalism Awards

http://www.rbdata.gr/themigrantsfiles/index.html 
 .
 Η διεθνής δημοσιογραφική έρευνα δεδομένων "The Migrants Files", η πρώτη συγκεντρωτική καταγραφή των θανάτων μεταναστών στην προσπάθειά τους να περάσουν τα τείχη της Ευρώπης Φρούριο, στην οποία συμμετείχε και το hackademy με το project "Τα Θανατηφόρα Τείχη της Ευρώπης", κέρδισε χθες το πρώτο βραβείο στην κατηγορία "Data story or group of stories on a single topic" των Data Journalism Awards 2014 που διοργανώνει στα πλαίσια του GEN Summit 2014 η διεθνώς αναγνωρισμένη δημοσιογραφική κοινότητα του Global Editors Network. Είναι η πρώτη φορά που μέσο ενημέρωσης απο την Ελλάδα είναι υποψήφιο σε αυτά τα βραβεία και φυσικά η πρώτη φορά που αυτό βραβεύεται.
 .
Το ελληνικό μέρος της έρευνας μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο rbdata.gr (τον πρώτο σχετικό με τη δημοσιογραφία δεδομένων στην Ελλάδα), ενώ στην προσπάθεια συμμετείχαν η ομάδα των radiobubble, radiobubblenews και hackademy.
  .
Το ρεπορτάζ του Migrants Files επιλέχθηκε ανάμεσα σε 75 φιναλίστ σε 8 κατηγορίες που προέκυψαν από περισσότερα από 500 υποψήφια projects, ανάμεσά τους και ρεπορτάζ μεγάλων διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όπως η Washington Post και οι New York Times. 
Πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία "Data story or group of stories on a single topic" υπήρχαν 11 υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων projects των New York Times, του Mother Jones και της Αργεντίνικης La Nación.
Αναλυτικότερα στο radiobubble news