Δημοσιογραφία στα Νέα Μέσα: Εργαστήρια / Σεμινάρια (Μάρτιος - Ιούλιος 2014)

Ενημέρωση: Υπάρχουν ακόμη δύο ακόμη θέσεις κενές για τον 'Β Κύκλο Σπουδών "Δημοσιογραφία στα Νέα Μέσα". Οι εγγραφές παρατείνονται μέχρι και την Παρασκευή 28η Φεβρουαρίου.

Ο δεύτερος κύκλος σπουδών του Ηackademy, αφορά στη Δημοσιογραφία στα Νέα Μέσα, ξεκινάει το Σάββατο 1η Μαρτίου 2014 και ολοκληρώνεται στα μέσα Ιουλίου του 2014.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου.

Στη διάρκεια των 96 διδακτικών ωρών του ταχύρρυθμου αυτού προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν από τους πλέον ειδικευμένους επαγγελματίες και επιστήμονες των Νέων Μέσων όσα είναι απαραίτητα ώστε να ασκήσουν με επάρκεια τη δημοσιογραφία στη νέα εποχή, αλλά και να εργαστούν ως επαγγελματίες εξειδικευμένοι στις νέες ειδικότητες που αναδύονται από τη χρήση του διαδικτύου και αφορούν στην επικοινωνία και τα Νέα Μέσα.

Από τις βασικές αρχές της δημοσιογραφικής έρευνας έως τη δημιουργία και τη διαχείριση μιας ψηφιακής κοινότητας (community constructing/community managment), κι απ' τη συμμετοχική δημοσιογραφία και τη δημοσιογραφία των πολιτών (participatory journalism /citizen journalism) μέχρι τη δημοσιογραφική διαχείριση ψηφιακών δεδομένων (data journalism) και τα δικαιώματα και τον κώδικα δεοντολογίας της νέας εποχής (digital rights, new code of ethics), αλλά και από τη διαχείριση της πληροφορίας έως τη σύνταξη ειδήσεων και το ρεπορτάζ με τη χρήση των νέων τεχνολογιών (virtual news room, mobile reporting) έως το διαδικτυακό ραδιόφωνο (web radio) και τη διαχείριση βίντεο και εικόνας, ο φετινός κύκλος σπουδών του Hackademy είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε με την ολοκλήρωσή του οι καταρτιζόμενοι να μπορούν να εργαστούν με επάρκεια στο νέο και ιδιαίτερα απαιτητικό επαγγελματικό τοπίο.

#Podcast: Oι @doleross και @galaxyarchis παρουσιάζουν αναλυτικά το πρόγραμμα του 'B Κύκλου Σπουδών του Hackademy καλεσμένοι του @O_Kanalarhis στο radiobubble.
Τα τμήματα είναι ολιγομελή, οι θέσεις περιορισμένες και ο χαρακτήρας των εργαστηρίων και των διαλέξεων εντατικός.
Το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών μπορείτε να το δείτε εδώ.

Τα σεμινάρια και τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στο Colabworkspace.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε στείλτε email και σύντομο βιογραφικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση hackademy.radiobubble (at) gmail.com.
Για πληροφορίες που αφορούν σε λεπτομέρειες του προγράμματος σπουδών, χρησιμοποιήστε την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση.

  • Το συνολικό κόστος για τον εκπαιδευτικό κύκλο των 96 ωρών είναι 800 ευρώ, ενώ η αποπληρωμή των διδάκτρων μπορεί να γίνει σε τέσσερις ισόποσες δόσεις.
  • Σε όσους εγγραφούν στο πρόγραμμα, προσφέρονται δωρεάν τα τέσσερα αυτόνομα ημερήσια σεμινάρια / workshops (συνολικής αξίας 200 ευρώ) που θα καλύψουν τις θεματικές Data Driven Journalism, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, Citizen Journalism, Πνευματικά Δικαιώματα-Ψηφιακές Ελευθερίες (αναλυτικότερα εδώ.)
  • Ταυτόχρονα υπάρχει ειδική πολιτική εκπτώσεων για εκπαιδευόμενους που θα εγγραφούν ανά δυάδες (μαζί δηλαδή με κάποιον φίλο ή συνάδελφό τους), καθώς και για ανέργους (ζητήστε περισσότερες πληροφορίες μέσω email). 
 
Μια συνοπτική αναφορά των αποτελεσμάτων του περσινού κύκλου σπουδών, θα βρείτε εδώ.